Rågsved

Tandimplantat

Att förlora tänder är aldrig kul, det innebär inte bara att ditt utseende förändras. När man förlorar en eller flera tänder försämras även tuggförmågan. Idag väljer många att ersätta sina saknade tänder med tandimplantat. 

Ett tandimplantat är en metod som ersätter dina saknade tänder och består av en skruv som fästs i käkbenet och ersätter tandens egna rot. Sedan byggs en krona eller bro beroende på hur många tänder som ska ersättas, på skruven som sitter i käkbenet. Kronan görs oftast av porslin och färgmatchar dina övriga tänder. 

Varför välja tandimplantat?
De största fördelarna med tandimplantat är att de ser ut, känns och fungerar nästan som dina egna tänder. Tandimplantat är en permanent behandling och har en mycket god prognos, dessutom är tandimplantat ett mycket mer skonsamt sätt än exempelvis broar då du slipper slipa på friska närliggande tänder. Med dina tandimplantat får du en högre livskvalité och behöver inte oroa dig för att le eller äta. 

När du bestämt dig för att bygga ett eller flera implantat får du alltid först genomgå en implantatkonsultation. Under konsultationen kontrollerar tandläkaren om du är rätt kandidat för tandimplantat genom att se över statusen på dina tänder och övriga munhälsa. Vi tar även hjälp av vår panoramarötgen som är ett viktigt verktyg vid planering av implantatbehandlingar så att vi tydligt kan se hur käkbenet ser ut. Därefter har du en terapidiskussion med din tandläkare som förklarar hur behandlingen kommer att se ut och du får även med dig ett kostnadsförslag som du i lugn och ro kan se över hemma. 

Implantat