Rågsved

Tandvårdsrädsla

Tandvårdsrädsla är en vanlig rädsla hos många svenskar. En stor del av Sveriges befolkning kännes stor oro inför sitt tandläkarbesök, vissa känner så stor oro att de aldrig tar sig till tandläkaren medan andras oro är hanterbar. Vi har stor förståelse för tandvårdsrädsla men att inte gå till tandläkaren förbättrar inte situationen i det långa loppet. Munhälsan blir sämre och små fel kan snabbt utvecklas till större ingrepp. För dig som lider av tandvårdsrädsla är egenvården mycket viktig.

Tandvårdsrädsla uppkommer av många olika faktorer. Det kan exempelvis vara dålig erfarenhet från tidigare tandläkarbesök, upplevelse från hur tandläkarbesöken var förr i tiden eller helt enkelt skamkänslor över tändernas skick. Oavsett anledning så finns vi alltid där, vi förklarar och går igenom med dig som har tandvårdsrädsla hur det första besöket kommer att se ut. Vi sätter stor vikt i att våra patienter ska övervinna sin tandvårdsrädsla. Våra tandläkare är mycket erfarna av att jobba med patienter som lider av tandvårdsrädsla och har därför tålamodet och kompetensen till att anpassa behandlingen till situationen.

Man kan alltid ringa till oss eller komma till kliniken och prata med oss, här finns personal som välkomnar er och får er att känna lugn.